Geschiedenis

Het begon allemaal met één stuk lood en één soldeerbout in 1949 en zo startte J. Van Tongel dit bedrijf. Zijn doelstelling was een reparatiewerkplaats op te bouwen voor radiatoren en toelaatbare toepassingen te herstellen en later te vernieuwen. In een latere fase ontstonden er ook mogelijkheden om in de scheepvaart iets aan te bieden. 
Naarmate de mobiele sector steeg, werd uiteraard ook ons aanbod ruimer. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een bedrijf dat "optimale service" hoog in't vaandel draagt. Dit trachten we elke dag waar te maken door de juiste materialen, onze kennis en ervaring op vlak van herstellen, reviseren, eerste montage of parallel producten. Ongeacht het materiaal wordt er ook op maat gewerkt. 
Door jarenlange ervaring van drie generaties en uitstekende samenwerking met leveranciers kunnen wij u producten aan topkwaliteit leveren. Peeters – Van Tongel is een familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar dynamisch op de arbeidsmarkt staat met radiators, warmtewisselaars voor motoren. Door deze jarenlange ervaring kunnen wij onze klanten van particulier tot de professionele markt diverse diensten aanbieden. Onze eigen werkplaats kan radiators van de kleinste tot de zwaarste verwerken. Wij hebben de expertise voor het behandelen van zowel de oudste (oldtimers) systemen als voor de meest recente systemen. Wij voeren herstellingen uit, reviseren en verbeteren koelsystemen tot compleet nieuw. Radiatoren, kachels, oliekoelers, luchtkoelers en condensors, warmtewisselaars, ventilatoren en visco-koppelingen, waterpomp, compressoren, verdampers, airco-leidingen, droogfilters, expantieventielen en andere airco-onderdelen zijn onze specialisatie. Deze geldt voor auto’s, vrachtwagens, landbouwmachines, auto- en motorsport, scheepvaart, industrie, kranen en heftrucks dit zowel voor oldtimers als voor de allernieuwste voertuigen. Dankzij jarenlange en uitstekende samenwerking met leveranciers kunnen wij u producten aan topkwaliteit leveren. Op het gebied van airconditioning bieden wij u airco-service aan op vlak van onderhoud en/of herstellingen. We beschikken over alle koelgassen met name het oude R12, R134A, Hybride of HFO-1234yf en alle onderdelen origineel of parallel geleverd en/of geplaatst. Voor oldtimers gelden de voorgaande regels met een specialisatie in het behandelen van brandstoftanks die door corrosie zijn aangetast . Peeters -Van Tongel, uw specialist/partner als het gaat om koelingsproblemen.Ons professioneel team staat graag tot uw dienst.